1. Home
 2.  - 
 3. Verzekeringen
 4.  - 
 5. Vrije tijd
 6.  - Fietsverzekering
Fietsverzekering

Fietsverzekering

Is de fiets uw belangrijkste vervoersmiddel? Maakt u regelmatig een fietsuitstapje? Of is uw mountain-bike uw uitlaatklep? Iedereen die fietst loopt het risico ooit met pech of een ongeval te maken te krijgen. Helaas lopen de kosten voor de materiële en/of lichamelijke schade dan al snel op.
Voeg daarom Pack Fietser toe aan uw aansprakelijkheidsverzekering B.A. Familiale bij AG Insurance. U geniet dan niet alleen belangrijke vergoedingen bij schade of letsels, maar ook een performante bijstand. En dit tijdens al uw fietsactiviteiten (uitgezonderd wedstrijden) : in de stad, op weg naar school, tijdens een recreatieve uitstap (georganiseerd of niet)

 

Fietsverzekering: Een formule op maat

Dankzij 2 variabelen kunt u uw bescherming bovendien op uw maat afstellen:

 • De gekozen formule
  1. De ‘Individuele formule’ dekt alleen de verzekeringnemer B.A. Gezin
  2. De ‘Koppelformule’ dekt de verzekeringnemer B.A. Gezin en zijn partner
  3. De ‘Gezinsformule’ dekt zowel de verzekeringnemer en zijn partner, als alle gezinsleden wonend onder hetzelfde dak, ook kotstudenten!
 • De waarde waarvoor u uw fiets(en) wilt verzekeren
  1. Elke fiets tot €1.000
  2. Elke fiets tot €2.000

Hoge vergoedingen voor medische kosten en blijvende invaliditeit

“De 67-jarige Maria verliest haar evenwicht, komt ten val en breekt haar sleutelbeen.
Mountainbiker Ivo botst tegen een boom. Resultaat: een gebroken neus en een zware hersenschudding.”

Als u of een passagier verzekerd in Pack Fietser tijdens een fietstocht gewond raakt, waar ook ter wereld, vergoedt Pack Fietser tot €6.250 uw medische kosten (waaronder ziekenhuiskosten, kinesitherapie, …) die de uitkering van uw mutualiteit overstijgen. Zonder vrijstelling!
Bij blijvende invaliditeit kunt u zelfs rekenen op een forfaitaire uitkering tot €250.000, opnieuw bovenop de vergoedingen van andere verzekeringscontracten. Zo kan een gezonde gewoonte nooit uitmonden in een financiële nachtmerrie.

Financiële bescherming in geval van overlijden

“Tijdens zijn fietstocht naar het werk wordt Peter aangereden door een auto. Hij bezwijkt helaas aan zijn verwondingen.”

Wanneer iemand overlijdt is dat hoe dan ook een zware klap voor zijn naasten. Maar om ten minste het financiële leed tot een minimum te beperken, voorziet Pack Fietser in een forfaitaire vergoeding van €25.000, bovenop de uitkeringen van eventuele andere verzekeringen.

Uitgebreide bijstand bij panne, diefstal of ongeval

“Na haar wekelijkse marktbezoek ontdekt Marleen dat haar fiets gestolen is. Daar staat ze met al haar aankopen en zonder fiets…wat nu?”

Bij diefstal, ongeval of pech kunt u een beroep doen op AG Bijstand Fietser1. U hoeft alleen het bijstandsnummer te bellen (te vinden op de handige stickers die u bij de onderschrijving van uw Pack Fietser ontvangt) en wij zorgen ervoor dat een pechverhelper ter plaatse komt. Is uw fiets niet meteen herstelbaar of werd hij gestolen? Dan zorgt AG Bijstand Fietser voor:

 • vervoer naar:
  1. de fietshersteller of
  2. u thuis of
  3. uw bestemming en daarna eventueel terug naar huis (Pack Fietser voorziet hiervoor in totaal maximaal €80 taks inbegrepen).
  4. een vervangfiets tot 7 dagen lang.

AG Bijstand Fietser springt bij overal in België, van zodra u minstens 1 km van uw woning verwijderd bent, en tot 30 km over de grens.

 

Vergoeding van schade aan de fiets en toebehoren

“Wanneer Bart in een gat in de weg rijdt, slaan zowel zijn fiets als het aanhangwagentje met daarin zijn jongste zoon om. Zijn zoontje blijft gelukkig ongedeerd, maar Bart verstuikt zijn pols en het aanhangwagentje is onherstelbaar beschadigd.

Als u bij een ongeval gekwetst raakt, kunt u bovendien rekenen op een vergoeding voor de schade aan uw fiets en/of toebehoren (helm, kinderzitje, aanhangwagentje, derde wiel, fietscomputer en -gps, bagagezakken). U ontvangt daarvoor tot €1.000 of tot €2.000, afhankelijk van de gekozen optie. Alleen een vrijstelling van €50 blijft voor uw rekening.

Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Afhankelijk van de gekozen optie en formule, varieert de prijs van Pack Fietser van €49 tot €99 per jaar (taks inbegrepen!). Dit betekent slechts €4 tot €8 wanneer men de gratis maandelijkse spreiding van Familis van AG Insurance gebruikt!

Pack Fietser is een aanvulling bij de verzekering B.A. Gezin van AG Insurance. Dit document bevat algemene informatie over dit verzekeringsproduct. De juiste omvang van de waarborgen vindt u in de Algemene Voorwaarden van Pack Fietser.
AG Bijstand Fietser komt tot 3 keer per jaar tussen. Voor een lekke band is geen tussenkomst voor-zien, maar als u dat wenst kan de bijstandverlener een taxi ter plaatse sturen. De kosten daarvoor zijn voor uw eigen rekening.

Call Now ButtonBel ons