1. Home
 2.  - 
 3. Verzekeringen
 4.  - 
 5. Verzekeringen particulieren
 6.  - Verzekering motorfiets BA
Verzekering motorfiets BA

Verzekering motorfiets BA

De kosten van ongeval met een motor of bromfiets lopen snel op. Gelukkig vergoed de verzekering motorfiets burgerlijke aansprakelijkheid (BA) alle schade die u aan anderen veroorzaakt bij een ongeval met uw motor.
Het is een wettelijk verplichte verzekering.

Als u ook een ander voertuig op uw naam hebt, kan ik u deze verzekering aanbieden aan een zéér voordelig tarief!

Dekking van alle schade aan anderen

Uw motorfietsverzekering BA is geen overbodige luxe. De kosten kunnen na een ongeval snel hoog oplopen. Uw motorfietsverzekering dekt:

 • Materiële schade aan voertuigen van anderen;
 • Materiële schade bij de passagiers (bijvoorbeeld een gebroken bril);
 • Lichamelijke schade aan derden én aan uw eigen passagiers.

Wat bij zware fout?

Als u een zware fout begaat zoals rijden onder invloed, dan zal de verzekeraar de slachtoffers vergoeden en zal hij aan u vragen om dit bedrag geheel of gedeeltelijk terug te betalen.

Extra waarborgen

  • Lichamelijke ongevallen bestuurder
  • Omnium
  • Bijstand

Lichamelijke ongevallenverzekering

Als u als bestuurder in fout bent, beschermt uw BA-motorfietsverzekering wel de inzittenden maar niet uzelf. U draait dus zelf op voor alle medische kosten, inkomensverlies, …

De lichamelijke ongevallenverzekering

Een verzekering ‘lichamelijke ongevallen’ vult uw BA-motorfietsverzekering en uw omniumverzekering perfect aan.

   • Een vergoedende formule. Tot beloop van een zelf gekozen bedrag (van €25.000 – €250.000) vergoedt de maatschappij de lichamelijke schade van de verzekerde, niet enkel tijdens zijn rijactiviteiten met de motor maar ook in zijn privé-leven. Het betreft onder andere de kosten van tijdelijke of blijvende ongeschiktheid, het overlijden, de medische kosten in functie van de situatie van de verzekerde.

Omnium

De verplichte BA-motorfietsverzekering dekt alleen maar de schade aan anderen – niet de blutsen in uw eigen auto. Een omnium dekt wel uw eigen schade.

Volledige omnium

Wij raden u een volledige omnium aan zolang uw lening loopt. Maar u kiest natuurlijk zelf.

Omnium kan de volgende schade dekken:

   • Eigen schade : mits het betalen van een zelf te kiezen vrijstelling;
   • Vandalisme;
   • Glas : alle gebroken of gebarsten ruiten (inclusief uw schuifdak);
   • Diefstal: de schade (verdwijning, beschadiging en vernieling) na diefstal of poging tot diefstal vn an het voertuig of een onderdeel (radio);
   • Brand, explosie of bliksem;
   • Natuurkrachten en dieren: alle rechtstreekse schade door o.a. een bodemverschuiving, overstroming, aardbeving, hagel, sneeuwdruk en aanrijding met een dier.

Bijstandsverzekering

Een moto-ongeval of een panne kan heel wat kommer en kwel veroorzaken. Zeker in het buitenland. Tenzij u een motorfietsverzekering met bijstand afsluit. Want die neemt een groot deel van uw zorgen meteen weg.

Gratis bijstandsverzekering in België

Hebt u een BA-motorfietsverzekering bij ons? Dan kunt u bij een ongeval in België rekenen op een gratis bijstandverlening. Met permanente bijstand, een snelle sleepdienst en een netwerk van erkende herstellers, bent u snel verder geholpen.

Optionele bijstand

De optionele bijstandsverzekering biedt een oplossing voor dringende problemen bij pech (in binnen- of buitenland) en een ongeval in het buitenland. Dan kunt u op elk moment bellen, 24 uur op 24, 7 dagen op 7: onze medewerkers helpen u dag en nacht meteen verder.

Bel ons