1. Home
 2.  - 
 3. Verzekeringen
 4.  - 
 5. Verzekeringen particulieren
 6.  - Familiale verzekering
Familiale verzekering

Familiale verzekering

Een ongeluk is snel gebeurd. Zelfs een kleine onoplettendheid kan voor flink wat schade zorgen bij buren, voorbijgangers, gasten, …
Die ongelukken kunnen we niet vermijden, de vervelende kosten wél.

De familiale verzekering (BA Privé-Leven) dekt de schade in zeer uiteenlopende gevallen en vermijdt dat u zelf voor de zware kosten moet opdraaien :

 • U leent het nieuwe fototoestel van een goede vriendin en laat het per ongeluk vallen;
 • Uw dochtertje struikelt in de winkel over haar veter en trekt in haar val een rek om met vazen;
 • Uw partner huurt materiaal in een doe-het-zelf-zaak en laat het vallen waardoor het beschadigd raakt;
 • Uw driejarig zoontje loopt in een onbewaakt moment de straat over. Een aankomende vrachtwagen wijkt net op tijd uit en raakt een rij geparkeerde voertuigen.

Dekking van uw hele gezin

Uw familiale verzekering dekt alle schade die veroorzaakt wordt door:

 • Uzelf;
 • Uw samenwonende partner;
 • Elk gezinslid dat onder uw dak woont;
 • Eventueel uw niet-inwonende kinderen;
 • Uw huispersoneel (tuinman, gezinshulp, …) Terwijl zij in uw privé-dienst handelen (extra waarborg);
 • Uw gelegenheidsbabysitter of -huisdierenverzorger voor fouten tijdens het toezicht.

Bescherm uw gezin ook tegen juridische kosten

Veel te vaak mondt ruzie over een schadegeval uit in een rechtszaak. Naast veel spanning en stress kost zo een procedure ook veel geld. Zeker als de tegenpartij weigert te betalen.
De rechtsbijstandverzekering van uw familiale neemt heel wat zorgen uit uw handen en zorgt voor een snelle en betrouwbare tussenkomst bij geschillen.

Huispersoneel

Hebt u een poetsvrouw of tuinman? Komt er soms een babysit op de kinderen passen? Huurt u soms een klusjesman voor het onderhoud van uw tuin? De verzekering arbeidsongevallen voor huispersoneel verzekert het personeel dat werk verricht in uw huishouden.
De verzekering huispersoneel is een wettelijk verplichte verzekering, die uw personeel niet enkel verzekert in uw woning maar ook op weg naar en van het werk!

Wat vergoedt de verzekering huispersoneel?

Deze verzekering zal de vergoedingen betalen na een arbeidsongeval of een arbeidswegongeval en dit volgens de normen van de wet:

 • Tijdelijke ongeschiktheid (dagvergoeding);
 • Blijvende economische ongeschiktheid;
 • Overlijden;
 • Begrafeniskosten;
 • Medische kosten.

Gewaarborgd inkomen

Het overkomt u maar beter niet: door ziekte of een ongeval kunt u langere tijd niet werken. De uitkeringen van het RIZIV zijn lang niet voldoende om het verlies aan inkomsten te dekken. Kies daarom een verzekering ‘gewaarborgd inkomen’.

Stel uw inkomen veilig

Met een maandelijkse premie stelt u uw inkomen veilig bij ongeval of ziekte. De verzekeringsmaatschappij zorgt tijdens uw afwezigheid voor een maandelijks bedrag bovenop de uitkering van het ziekenfonds. Zo kunt u zich focussen op uw revalidatie zonder u zorgen te maken over uw rekeningen. De hoogte van uw uitkering hangt af van de graad van arbeidsongeschiktheid.

Snel starten is voordelig

Stel het afsluiten van uw gewaarborgd inkomen niet te lang uit. Uw startleeftijd speelt een rol voor het berekenen van de premie. Hoe vroeger u intekent, hoe voordeliger.

Stel uw verzekering zelf samen

U kiest zelf hoe ruim uw bescherming moet zijn en hoe de uitkering berekend wordt. Zo kunt u tot 80% van uw huidige inkomen verzekeren. In vier eenvoudige stappen stelt u zélf uw ideale polis samen.

Kindersparen

U wilt uw kinderen een mooie en zorgeloze toekomst bezorgen. Ook financieel. Dat kan met een “kinderspaarverzekering”. Zo verzekert u uw (klein)kinderen van een stevige financiële ruggensteun op het moment dat ze het echt nodig hebben. En dat zonder een grote hap uit uw budget.

Met het “Kindersparen” spaart u in de vorm van een verzekering.

Via maandelijkse stortingen bouwt u een mooi kapitaal op voor uw (klein)zoon of (klein)dochter. Met deze verzekeringsformule blijft het contract in uw handen: u bepaalt zelf wanneer en waarvoor het geld gebruikt wordt.

Een zorgeloze toekomst voor uw kinderen

Het Kindersparen loopt in principe tot uw (klein)kind 25 is, tenzij u in specifieke situaties al vroeger geld wenst op te nemen.

Vanaf de leeftijd van 18 jaar is een eenmalige of gespreide uitbetaling mogelijk voor:

 • De financiering van de studies;
 • Een huwelijk;
 • Bouwplannen.

Het Kindersparen is er uiteraard niet enkel voor ouders. Ook voor grootouders, andere familieleden of goede vrienden is een Kindersparen een mooi alternatief geschenk voor een kind.

Een mooie oplossing ook voor uw successieplanning.

Zekerheid boven alles

Verkiest u zekerheid boven alles, dan kunt u kiezen voor een premievrijstelling bij overlijden en/of premieteruggave bij arbeidsongeschiktheid. Als u of uw partner iets overkomt, dan betaalt de verzekeringsmaatschappij de bijdragen in uw plaats verder.

Een vaste intrestvoet en een jaarlijkse winstdeelname

U kiest tussen een vaste intrestvoet van 0% of 2%. Bovendien deelt u mee in de winst van de verzekeringsmaatschappij via de jaarlijkse winstdeelname.

Call Now ButtonBel ons