1. Home
 2.  - 
 3. Verzekeringen
 4.  - 
 5. Verzekeringen particulieren
 6.  - Brandverzekering
Brandverzekering

Brandverzekering

Thuis. Zo is er maar één plek op de wereld. Eigendom of huurwoning, villa, rijhuis, appartement, met een ruime tuin of gezellig dakterras: het is de plaats waar u en uw gezin zichzelf kunnen zijn. Het is dan ook van vitaal belang om uw woning te beschermen.

Volgende extra’s zijn bij ons doorgaans van toepassing:

 • Een beperkte (of helemaal geen) vrijstelling bij schade
 • Een voordelige premie
 • Uitgebreide dekking tegen natuurrampen
 • Uitstekende service na schade (bijstand): 24 uur op 24, 7 dagen op 7

Meer en ruimere waarborgen:

 • Brand, inclusief rook en roet;
 • Waterschade;
 • Glasbreuk, o.a. ook spiegels, sanitair en vitro-keramische kookplaten;
 • Inwerking van elektriciteit, kortsluiting;
 • Inbraakschade, vandalisme en graffiti aan het gebouw;
 • Diefstal van uw sleutels;

Bovendien geldt een woningverzekering ook voor uw vakantieverblijf of de studentenwoning van uw kinderen.

Keuzewaarborg diefstal

Een inbraak komt jammer genoeg wel regelmatig voor. De politie telt jaarlijks ongeveer 70.000 woninginbraken. Met een goede woningverzekering wordt de schade aan uw woning door inbraak vergoed. Wilt u ook terugbetaling van de gestolen goederen? Sluit dan zeker een waarborg diefstal af bij uw brandverzekering.

Bouwen of verbouwen

U hebt de knoop doorgehakt om een huis te bouwen? Mooi. Maar vergeet niet vanaf de aanvang van de werken een brandverzekering af te sluiten. Zo bent u ook verzekerd vanaf dag één.
Bovendien is in dit geval de brandverzekering gratis de eerste zes maanden. Ook bij ingrijpende renovatiewerken kunt u daar recht op hebben. Vraag ernaar bij uw makelaar.

 

Kijk uw brandverzekering regelmatig na

Jaarlijks worden in België 28.000 bouwvergunningen uitgereikt. Toch liet de helft van de verzekerden nog nooit zijn brandverzekering nakijken.
Hebt u net renovatiewerken achter de rug of gaat u verbouwen? Dan is de waarde van uw woning waarschijnlijk gestegen. Vraag uw makelaar of dit invloed heeft op het verzekerde bedrag.

De schuldsaldoverzekering

U hebt een leuk en betaalbaar huis gevonden. Maar wat als u er morgen niet meer bent? Kan uw partner dan alleen het huis afbetalen? Bescherm uw gezin met een schuldsaldoverzekering. Die betaalt het openstaande saldo van uw hypotheek aan uw kredietinstelling, wanneer u iets overkomt.

Verhuizen

Uw brandverzekering is niet het eerste waar u aan denkt als u verhuist. Het verhuizen van uw inboedel, uw adreswijziging doorgeven aan bpost, energie- en andere leveranciers staan misschien een pak hoger op uw agenda.
Toch is het van belang dat u ook uw brandverzekering laat aanpassen. Zo zijn uw woning en uw inboedel steeds correct verzekerd.

Niet opzeggen

U moet uw brandverzekering op uw oude adres niet opzeggen. Laat uw makelaar gewoon weten in welk huis u voortaan woont. Dan houdt hij rekening met de nieuwe afmetingen, het nieuwe aantal kamers, …

Oud en nieuw adres verzekerd

Wist u trouwens dat uw brandverzekering standaard voorziet dat uw oude en nieuwe adres een tijdje beiden verzekerd blijven? Hoe lang hangt af van de voorwaarden in uw brandpolis.
Hebt u nog een gedeelte van uw inboedel in uw oude woning staan en woont u intussen al in uw nieuwe woning? Dan verzekeren wij gedurende twee maanden de woningen op beide adressen.

Trouwen of samenwonen

Gaat u trouwen of samenwonen? Dan hebt u natuurlijk een heleboel praktische zaken te regelen. Bekijk ook grondig uw verzekeringen want ook hier kunnen er een aantal zaken veranderen.
Woonde u allebei apart en hebt u beiden een brandverzekering? Vraag dan aan uw makelaar welke verzekering u best opzegt en welke u behoudt.

Bestaande verzekeringen aanpassen

Kijk zeker na of uw lopende brandverzekering nog wel voldoende waarborgen biedt. Misschien veran-derde er meer dan enkel uw gezinssituatie. Kocht u veel nieuwe spullen de afgelopen jaren? Verhoog dan het bedrag van uw inboedel. En als u veel waardevolle voorwerpen in huis hebt, is een waarborg diefstal zeker een optie.

Brandverzekering huurder

Heeft de eigenaar van uw huurwoning een brandverzekering? Prima. Maar dit wil niet zeggen dat de schade aan uw eigen inboedel is verzekerd. Bovendien kunt u als huurder ook aansprakelijk gesteld worden voor schade aan de huurwoning en voor schade aan derden. Zorg daarom zelf voor een goede brandverzekering.

Verplichte huurdersverzekering

Meestal verplicht uw huurcontract u om een brandverzekering af te sluiten. Als huurder draait u immers op voor de kosten als uw huurwoning beschadigd raakt, tenzij u kunt bewijzen dat de schade niet uw schuld is. Bijvoorbeeld bij schade veroorzaakt door een storm, door een derde of een gebrek in het gebouw.

Pas op met de verzekering van de eigenaar

Sloot de eigenaar van uw huurwoning een brandverzekering af met ‘afstand van verhaal’? Dan moet u in principe geen eigen aparte brandverzekering voor uw huuraansprakelijkheid afsluiten en kan de eigenaar geen schade van u terugvorderen als huurder. Handig, maar pas toch op voor deze situaties :

 • Heeft de verhuurder de woning wel voldoende verzekerd?
 • Betaalt de eigenaar keurig zijn polis en is die nog in voege?

TIP : Mogelijkheid een aparte rechtsbijstandsverzekering voor huurders te verzekeren.

Bel ons