1. Home
 2.  - 
 3. Verzekeringen
 4.  - 
 5. Verzekeringen particulieren
 6.  - Autoverzekering en Lichte vracht
Autoverzekering en Lichte vracht

Autoverzekering en Lichte vracht

De autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) vergoedt alle schade die u aan anderen veroorzaakt bij een ongeval met uw wagen. Het is een wettelijk verplichte autoverzekering.

Dekking van alle schade aan anderen

Uw autoverzekering BA is geen overbodige luxe. De kosten kunnen na een ongeval snel hoog oplopen. Uw autoverzekering dekt:

 • Materiële schade aan voertuigen van anderen;
 • Materiële schade bij de passagiers (bijvoorbeeld een gebroken bril);
 • Lichamelijke schade aan derden én aan uw eigen passagiers.

 

Wat bij zware fout?

Als u een zware fout begaat zoals rijden onder invloed, dan zal de verzekeraar de slachtoffers vergoeden en zal hij aan u vragen om dit bedrag geheel of gedeeltelijk terug te betalen.

Extra waarborgen

 • Bestuurdersverzekering;
 • Omnium;
 • Bijstand;
 • Jonge bestuurders.

Bestuurdersverzekering

Als u als bestuurder in fout bent, beschermt uw BA-autoverzekering wel de inzittenden maar niet uzelf.
U draait dus zelf op voor alle medische kosten, inkomensverlies, …

De bestuurdersverzekering

Een verzekering ‘Bescherming van de bestuurder’ vult uw BA-autoverzekering en uw omniumverzekering perfect aan. Bij een bestuurdersverzekering hebt u de keuze uit:

 • Een vergoedende formule. Tot beloop van €1.250.000 (geïndexeerd) vergoedt de maatschappij de lichamelijke schade van de verzekerde bestuurder van het verzekerde voertuig. Het betreft onder andere de kosten van de tijdelijke of blijvende ongeschiktheid, het overlijden, de medische kosten in functie van de situatie van de verzekerde;
 • Een forfaitaire formule. Uw verzekeraar vergoedt een bedrag dat afgesproken werd bij het afsluiten van het contract.

De bestuurdersverzekering dekt de bestuurder ook in bepaalde situaties waarbij hij zich niet achter het stuur bevindt, bijvoorbeeld als hij een band wisselt.

Omnium

De verplichte BA-autoverzekering dekt alleen maar de schade aan anderen – niet de blutsen in uw eigen auto. Een omnium dekt wel uw eigen schade.

Mini- of volledige omnium

Wij raden u een volledige omnium aan zolang uw autolening loopt. Maar u kiest natuurlijk zelf.
De mini-omnium kan de volgende schade dekken:

 • Glas : alle gebroken of gebarsten ruiten (inclusief uw schuifdak);
 • Diefstal: de schade (verdwijning, beschadiging en vernieling) na diefstal of poging tot diefstal van het voertuig of een onderdeel (radio);
 • Brand, explosie of bliksem;
 • Natuurkrachten en dieren: alle rechtstreekse schade door o.a. een bodemverschuiving, overstroming, aardbeving, hagel, sneeuwdruk en aanrijding met een dier.

De volledige omnium vergoedt de schade aan uw wagen door een ongeval en daden van vandalisme. U kiest zelf de vrijstelling, mogelijkheid tot afkoop van de vrijstelling, mogelijkheid tot 100% verzekeren van de cataloguswaarde tot 30maand, mogelijkheid te verzekeren op factuurwaarde.

Bijstandsverzekering

Een auto-ongeval of een panne kan heel wat kommer en kwel veroorzaken. Zeker in het buitenland. Tenzij u een autoverzekering met bijstand afsluit. Want die neemt een groot deel van uw zorgen meteen weg.

Gratis bijstandsverzekering in België

Hebt u een BA-autoverzekering bij ons? Dan kunt u bij een ongeval in België rekenen op een gratis bijstandverlening. Met permanente bijstand, een vervangwagen (als u kiest voor een erkende hersteller), een snelle sleepdienst en een netwerk van erkende herstellers, bent u snel verder geholpen.

Optionele bijstand

De optionele bijstandsverzekering biedt een oplossing voor dringende problemen bij pech (in binnen- of buitenland) en een ongeval in het buitenland. Dan kunt u op elk moment bellen, 24 uur op 24, 7 dagen op 7: onze medewerkers helpen u dag en nacht meteen verder.

Oldtimers

Wij hanteren een speciaal tarief voor oldtimers, met de voordelen van een klassieke autoverzekering.
Dekking in binnen- en buitenland, ook na 22u en in weekends.

 • Mogelijkheid bijdekken bijstandsverzekering
 • Mogelijkheid bijdekken rechtsbijstandsverzekering
Bel ons