1. Home
  2.  - 
  3. Verzekeringen
  4.  - 
  5. Ondernemingen
  6.  - Verzekering bedrijfsschade
Verzekering bedrijfsschade

Verzekering bedrijfsschade

U werkt hard en bent altijd voorzichtig. Maar wat als uw restaurant brand vat door een kortsluiting. Uw brandverzekering vergoedt wel de schade aan uw meubilair en inrichting. Maar ondertussen moet uw restaurant wel enkele weken sluiten terwijl uw vaste kosten (lonen, leningen, …) gewoon door lopen. Met andere woorden: de materiële schade door de brand is wel gedekt, maar uw inkomsten niet.

Gegarandeerde inkomsten

De oplossing is een verzekering Bedrijfsschade. Deze verzekering garandeert u inkomsten in de periode waarin uw activiteit stilvalt of vertraagt. Tijdens de gekozen periode komt de verzekering tussen. Daarom wordt een bedrijfsschadeverzekering ook een ‘levensverzekering voor bedrijven’ genoemd.

Vergoeding bedrijfsschade

De vergoeding van een bedrijfsschadeverzekering bestaat uit:

  • Het verlies van het uitbatingsresultaat na een gehele of gedeeltelijke onderbreking van de activiteit als gevolg van een verzekerde schade aan het gebouw of de inhoud.
  • De extra kosten die u maakt om de daling van uw omzet te beperken, bijvoorbeeld het huren van een machine in afwachting tot de nieuwe geleverd is.
Bel ons