1. Home
  2.  - 
  3. Verzekeringen
  4.  - 
  5. Ondernemingen
  6.  - Verzekering BA Vrachtwagen
Verzekering BA Vrachtwagen

Verzekering BA Vrachtwagen

De kosten van een ongeval met een vrachtwagen lopen snel op. Gelukkig vergoedt de autoverzekering burgerlijke aansprakelijkheid (BA) alle schade die u aan anderen veroorzaakt bij een ongeval met uw vrachtwagen. Het is een wettelijk verplichte autoverzekering. U moet ze dus afsluiten, anders riskeert u een boete.

Dekking van alle schade aan anderen

Dankzij uw BA-verzekering moet u niet de schade vergoeden die het gevolg is van een ongeval dat u veroorzaakt. Als u echter een zware fout begaat zoals rijden onder invloed of een andere zware fout, dan zullen de kosten bij u gerecupereerd worden.

Uw autoverzekering dekt:

  • Materiële schade aan voertuigen van anderen;
  • Materiële schade bij de passagiers (bijvoorbeeld een gebroken bril);
  • Lichamelijke schade aan derden én aan uw eigen passagiers.

Bijkomende verzekeringen vrachtwagen

Uw eigen materiële schade (omnium)

De kans is dat ook uw eigen vrachtwagen bij een ongeval beschadigd wordt. Als u in de fout ging, moet u die kosten zélf dragen. Daarom sluiten veel bestuurders een CASCO-verzekering af. Die betaalt bij een ongeval ook uw eigen schade terug.

Rechtsbijstand

Een ongeluk met uw vrachtwagen kan een gerechtelijk staartje krijgen. En dan bent u maar beter verzekerd. Met uw dekking rechtsbijstand hebt u recht op gerechtskosten, juridische bijstand en een schadevergoeding als uw tegenpartij onvermogend is.

Bel ons