1. Home
  2.  - 
  3. Verzekeringen
  4.  - 
  5. Ondernemingen
  6.  - Binnenvaartschepen verzekering
Binnenvaartschepen verzekering

Binnenvaartschepen verzekering

Bekijk hieronder onze opties ivm binnenvaartschepen verzekering. Een binnenvaartschip, in de wet en de professie binnenschip genoemd, is een niet-zeewaardig vaartuig dat goederen en personen over de binnenwateren (zoals rivieren en kanalen) vervoert.

Wij hebben een verzekering voor verschillende soorten binnenvaartschepen :

Vrachtschepen

Deze schepen zijn ingericht op het vervoer van bulkgoederen en ook nog wel voor stukgoederen.

Containerschepen

Stukgoed wordt tegenwoordig voornamelijk vervoerd per container. Containerschepen zijn hiervoor speciaal ingericht. Ook relatief kleinere hoeveelheden vloeistoffen als chemicaliën worden in tanks met een containerframe vervoerd.

Beunschepen

Beunschepen zijn schepen welke zijn uitgevoerd met een dubbele wand. De dubbele wand dient voor drijfvermogen als het schip volledig met zand gevuld wordt.

Tankschepen

Dit is het soort schip dat de meeste variaties heeft. Deze schepen worden gebruikt voor vloeistoffen, gassen en poedervormige producten.

Roroschepen

Een roll-on-roll-off schip vervoert rollende lading zoals auto’s tractoren en vrachtwagens.

Duwboot

Een duwboot kan een gewoon schip zijn met een vierkante kop in plaats van een puntige, zodat een duwbak voor het schip kan worden gekoppeld.

Duwbakken

Dit zijn schepen die niet zelfstandig kunnen varen. Ze worden gekoppeld aan een duwboot. Deze bakken bestaan in allerlei varianten.

Passagiersschip

De passagiersvaart ken vele verschijningsvormen. Zo zijn er de rondvaarten (zoals in de Amsterdamse grachten en in die van Brugge) en partyschepen, maar ook riviercruises en veerdiensten. De rondvaart op de Amsterdamse grachten is zelfs de op één na grootste toeristische attractie van Nederland.

Schepen voor de passagiersvaart kunnen worden onderverdeeld in schepen voor:

  • Dagpassagiersvaart
  • Riviercruisevaart
  • Chartervaart
  • Veerdiensten
Bel ons