1. Home
  2.  - 
  3. Hypotheken en Leningen
  4.  - Financiële leasing
Financiële leasing

Financiële leasing

Een supplementaire kredietbron
Als specialist in financiële leasing ondersteunen we handelaars (eenmanszaken, vrije beroepen en vennootschappen). Financiële leasing kan zowel voor nieuwe als tweedehandse investeringsgoederen én ook voor kleinere bedragen.

Wat is leasing?

Leasing is een speciale vorm van een huurcontract. Met leasing combineert u de voordelen van huren met die van de volle eigendom.

Wat kan u leasen?

Alle roerende goederen die voor beroepsdoeleinden bestemd zijn: van bedrijfsapparatuur, computers en kasregisters, tot landbouwvoertuigen, winkelinrichting en heftrucks.
We zijn gespecialiseerd in leasing van rollend materiaal: personenwagens, bestelwagens, vrachtwagens…zowel nieuw als tweedehands.

Waarom leasing?

Leasing is een supplementaire kredietbron. Kiezen voor leasing tast uw leencapaciteit niet aan. Uw bestaande kredietlijnen blijven dus vrij voor andere doeleinden.
Als kredietformule is leasing ook soepel: de lasten wordt perfect gespreid in functie van de economische levensduur van uw investeringen.
U betaalt minder belastingen. Geleasede goederen kan u afschrijven en het interestgedeelte van de leasevergoeding is een fiscaal aftrekbare kost.

En leasing heeft nog meer voordelen in petto.

  • U zit aan het stuur: u onderhandelt zelf en koopt aan de beste voorwaarden.
  • U heeft geen liquiditeiten nodig. Met leasing financiert u 100 % en dit in tegenstelling tot de klassieke financieringsvormen, waar u meestal zelf een voorschot moet betalen.
  • Er worden nooit dossier- of onderzoekskosten aangerekend.
  • Op de aankoop betaalt u geen btw. Die wordt berekend op de huursom. Op die manier vermijdt u een grote extra last op het moment van aankoop.
  • Geen huurindexatie: de huursom is contractueel vastgelegd.
  • U vermijdt een kostenstijging: een aankoop uitstellen betekent vaak op een later tijdstip méér betalen.
  • U koopt aan restwaarde. Bij de aanvang wordt bepaald wat de restwaarde van het gehuurde goed zal zijn na afloop van het contract. Deze restwaarde is meestal 5% van de oorspronkelijke kostprijs.
Bel ons